Nieuws

 

-

 

-

 
 
 

Data: 25/02/2018

Onderwerp: seizoen 2018    
 

Data clubnamiddagen staan online, zie kalender.

Parcours open van 14h tot 18h.

Geen competitie = vrij rijden zoveel je wil. Geen beperkingen aangaande motor of andere zaken. Er wordt enkel een limiet gelegd op de schaal. Max. schaal 1/10 plus enkel ELECTRO wagens worden toegelaten.

ZERO COMPETITION – ZERO RULES = MAXIMUM FUN

Kostprijs per persoon per clubnamiddag = 6 euro. Te betalen bij aankomst.

 

-

 
 
 

Data: 25/05/2017

Onderwerp: clubnamiddag DATA    
 

Nieuwe data voor clubnamiddagen. Zie kalender

 

-

 
 
 

Data: 18/03/2017

Onderwerp: Afgelasting    
 

Omwille van de regen van de voorbije dag/nacht hebben we besloten de eerste wedstrijd die gepland was morgen, zondag 19 maart af te lasten. Deze wedstrijd zal worden verschoven naar de eerste reserve data.

 

-

 
 
 

Data: 10/08/2016

Onderwerp: RONDE RECORD "uurwijzerszin"  
 

Een maand eerder werden de ronde records verbroken aan de lopende band. Een piek in het seizoen zou je denken, maar deze piek stopt momenteel niet. Tijdens de 6de wedstrijd van dit seizoen, was het alweer prijs wat ronde recors betreft.

De vorige snelste tijd dateert van 2014 en bedroeg 24sec263.

Deze werd niet één keer, maar liefst drie keer scherper gesteld.

NAAM > TIJD > UITGEVOERD IN

Jonas > 24sec231 > 2de A-finale

Jonas > 24sec177 > 2de kwalificatie

Jonas > 24sec148 > 3de A-finale

In tegenstelling tot vorige race, waar verschillende rijders erin slaagden om het ronde record te verbeteren, was deze eer nu weggelegd voor één driver, meer bepaald Jonas Priau. Knap knap knap.

 

-

 
 

-

 

Data: 10/07/2016

Onderwerp: RONDE RECORD "tegenuurwijzerszin"  
 

Zondag 10 juli, de eerste echte zomerse dag van het jaar 2016 bracht een voorlopig einde aan de overvloedige regenbuien van de afgelopen weken. Het warme weer zorgde ervoor dat het parcours kei hard geworden was en dit in combinatie met veel grip zorgde voor een snelle omloop. Snel? Heel snel. Het huidige ronde record stond tot voor vandaag op naam van Jonas Priau. Zijn tijd bedroeg 24sec295 en stond reeds op de tabellen sinds 6 septepmber 2015.

De piloten slaagden erin om deze scherpe tijd maar liefst 8 keer te verbreken of liever gezegd te verbeteren. In volgorde van verbetering krijgen we ...

NAAM > TIJD > UITGEVOERD IN

Nicky > 24sec219  > 1ste B-finale

Martijn > 24sec206 > 1ste kwalificatie

Martijn > 24sec057 > 2de A-finale

Jonas > 24sec072 > 2de kwalificatie

Martijn > 23sec996 > 3de A-finale

Jonas > 23sec941 > 3de A-finale

Martijn > 23sec874 > 2de kwalificatie

Jonas > 23sec810 > 2de A-finale

De nieuwe scherpste tijd bedraagt dus 23sec810. Deze zou wel eens lang kunnen op de tabellen blijven staan. Tenzij de toveraars opnieuw een paar konijnen uit hun mouw weten te schudden. Wordt vervolgt...

Proficiat trouwens aan Jonas !!

 

-

 
 

-

 

Data: 05/06/2016

Onderwerp: Social Media    
 

Nieuw vanaf heden, is MRCO's stekje op zowel "instagram" en "twitter". Volg ons zeker indien je op de hoogte wil blijven van nieuwtjes en updates.

 

-

 
 

-

 

Data: 21/02/2014

Onderwerp: RC4 telsysteem    
 

Na enkele pogingen (door het slechte weer werd het telkens afgelast) is het er dan toch van gekomen. De plaatsing van de nieuwe tellussen die noodzakelijk zijn om het nieuwe telsysteem RC4 te kunnen gebruiken voor komend (huidig) seizoen. Er werd met man en macht (waarvoor grote dank aan Joachim, Jonas, Martijn en Nicky) gegraven. Na 8 uren was de klus geklaard. Het testwerk was tevens een succes, we zijn er dus klaar voor.

 

-

 
 
 

Data: 14/07/2013

Onderwerp: Snel, sneller, snelst    
 

14 juli, clubwedstrijd. Condities waren warm, droog en een parcours dat beenhard was. Dit in combinatie met een rondje vegen, zorgde voor een goede grip. Het ideale moment om de ronde records aan te vallen.

In de 2WD klasse slaagde wonderboy Martijn hier vlotjes in. Hij verbrak zijn eigen record dat een jaar geleden op de tabellen kwam te staan. Zijn nieuwste snelste tijd bedraagt tot op heden: 25.020sec.

Ook in de 4x4 klasse kregen we een geslaagde missie wat betreft records breken. De snelste tijd stond op naam van Nicky, maar Jonas haalde zijn truccendoos boven en wist hier een mooie brok van af te knabbelen. Zijn nieuwste record tijd : 24.580sec.

Mega proficiat aan beiden.

 

-

 
 
 

Data: 23/03/2013

Onderwerp: Afgelasting    
 

Omwille van de aanhoudende winterse perikelen (lees regen, sneeuw, vriestemperaturen)
hebben we besloten de eerste wedstrijd die gepland was morgen, zondag 24 maart af te lasten.
Deze wedstrijd zal worden verschoven naar de eerste reserve data.

 

-

 
 
 

Data: 22/04/2012

Onderwerp: Afgelasting    
 

De tweede wedstrijd, gepland op 22 april is afgelast. Dit omwille van het slechte weer van de voorbije dagen, maar in het bijzonder omwille van de slechte weersvoorspelling voor deze zondag namiddag. En gelukkig maar namen we deze beslissing, want reeds een paar fikse regenbuien hebben ons tegemoet gekomen. Deze wedstrijd wordt nu verzet naar de voorziene reserve data en dit op 1 juli.

 

-

 
 
 

Data: 26/02/2012

Onderwerp: Inschrijving    
 

Nieuw, vanaf heden beschikt MRCO over een eigen facebook pagina. Meer info klik rechts op facebook knop.

 

-

 
 
 

Data: 26/02/2012

Onderwerp: Inschrijving    
 

Nieuw, speciale pagina voorzien voor inschrijvingen per wedstrijd.

 

-

 
 
 

Data: 26/02/2012

Onderwerp: Nieuwe klasse    
 

Nieuw vanaf heden is een klasse SHORT COURSE. In deze klasse gelden geen beperkingen kwa motor: vrije motor keuze!!

 

-

 
 
 

Data: 17/05/2011

Onderwerp: Aanpassing Kalender    
 

Omwille van de afgelaste derde wedstrijd is de kalender gewijzigd.

 

-

 
 
 

-

 

Data: 07/05/2011

Onderwerp: Wedstrijd AFGELAST    
 

Werken rond het parcours hebben ervoor gezorgd dat enkele hoofd-electriciteitabels geraakt zijn, en dus doorbroken. Hiermee is electriciteitstoevoer tijdelijk afgesloten. Omwillen van deze reden is de wedstrijd van komende zondag 8 mei afgelast. Indien de herstellingswerken voltooid worden komende week, dan kan deze wedstrijd worden verplaatst naar 15mei. Indien dit niet het geval is, zal de 3de wedstrijd opschuiven naar een latere data. Meer info volgt eind deze week.

 

-

 
 
 

-

 

Data: 21/12/2009

Onderwerp: MRCO in't WIT    
 

Net zoals iedereen of beter gezegd heel het land kreeg MRCO en meer bepaald het parcours de voorbije dagen een witte laag over zich heen. Niets erg natuurlijk, het betreft pure sneeuw. Omdat we dit niet alle dagen, zelfs niet alle jaren meemaken had ik het er wel voor over om even in de sneeuw te trappelen en zodoende ijsvoeten eraan over te houden. Maar het leverde toch enkele leuke plaatjes op.

 
 

 
  De goed getrainde ogen zien nog lichtjes de vorm van het parcours in het witte sneeuw tapijt.  
 

 
     
   
     
  Net zoals bij elke wedstrijd en elke weersomstandigheid, is hier ook het type wagen en bandenconfiguratie aangepast aan de ondergrond. Zie hier in wereldpremière de nieuwe DM42 van de fabrikant DM Racing Cars. Weldra te koop in elke gespecialiseerde hobbyzaak. Maar we kunnen U nu al waarschuwen, U zal snel moeten zijn, want naar het schijnt verkoopt deze versie als zoetje broodjes en smelt de voorraad in de winkel als sneeuw voor de zon :p.  
   
  Zoals U kan zien, is ook de piloot compleet in de zelfde look als zijn wagen, er wordt dus bij DM Racing op details gelet.  
 
 
  Knap staaltje kunstwerk tot stand gebracht door Demeulemeester Martijn, ontwerper, engineer en piloot van DM Racing Cars.  
 

 

 

-

 
 
 

-

 

Data: 02/08/2009

Onderwerp: Wedstrijd AFGELAST    
 

Door het slechte weer van vandaag is er besloten om de wedstrijd af te lasten. Deze wedstrijd zal worden verplaatst naar 11 oktober, de reserve data. De volgende wedstrijd vind plaats op 23 augustus, tot dan.

 

-

 
 
 

-

 

Data: 24/05/2009

Onderwerp: Tamiya Endurance Race Ronse 2009  
 

 
  Voorwoord  
  Nog voor ons eigen Off-Road seizoen van start ging of anders gezegd het MRCO clubkampioenschap kwamen er al geruchten over het organiseren van een uithoudingswedstrijd van maar liefst 6 uren. Om heel precies te zijn twee maal drie uur. Deze zou plaats vinden op het indoor circuit van MC Ronse en dit in organisatie door de mensen van de gekende Tamiya Cup. Kurt die reeds enkele malen met zijn zonen had deelgenomen aan wedstrijden van deze Tamiya cup maakte zijn idee bekend om hieraan deel te nemen met onze club.  
  Het klonk al meteen als een leuk voorstel, het was eens iets totaal anders wat we gewend waren. Zoals geweten rijden wij tijdens het jaar op een Off-Road circuit met buggy's, deze wedstrijd zou doorgaan op een vlakke omloop met als ondergrond tapijt. Over het voorstel tot deelname werd onderling gepraat en er werd besloten de uitdaging aan te nemen. Het "Team MRCO" was geboren. Nu nog de piloten vinden, al leek dit snel opgelost  
  Kurt verspreidde een email met de vraag welke leden wilden deelnemen en al snel kwam er reactie. Daar een team beperkt was tot 4 a 5 piloten was het team al snel samen gesteld. Zo zou het Team MRCO bestaand uit: Geerts Tom, Debacquer John, Delmote Nicky, Grande Antony en De Rho Bjorn.  
  Verder werd ons team opgebouwd uit nog drie extra personen, zo hadden we Debacquer Kurt die de taak als mecanicien voor zijn rekening nam samen met Caekebeke Tom. Tom deelde ook nog samen met Devriese Nic de taak als team manager.  
     
  Trainingen  
  We hadden dus al een naam voor het team, piloten vinden was ook snel opgelost. Nu nog de wagen. De wagen moest aan enkele criteria voldoen, volgens een opgesteld reglement speciaal voor deze wedstrijd. Daar Kurt of beter gezegd zijn zonen over zo een type wagen beschikten, stelde Kurt voor om van deze wagen gebruik te maken. Waarvoor dank van ons allen. Onze Club MRCO zorgde voor de helft van de batterijen, de andere helft mochten we gebruiken van Bjorn.  
  Zoals bij elke wedstrijd of toch de meeste, en zeker deze in het bijzonder werd er naar believen getraind, soms tot in de late uurtjes. Banden werden uitgetest, batterijwissels uitgevoerd, pilootwissels enz... Niks werd aan het toeval overgelaten, zo dachten we toch.  
  Tussendoor prepareerde Kurt ook nog een barkruk of beter gezegd bouwde deze om tot een pitstopmeubel. Wat er voor moest zorgen dat alles snel of op zijn snelst zou verlopen.  
  Ook werd de rijdervolgorde en batterijwissel netjes uitgewerkt, zodat alles volgens een wel gevolgd stramien zou verlopen.  
 

 

   
   
  De laatste trainingen op vrijdag, aandachtig gevolgd door Team MRCZ. MRCO piloten bespreken nog enkele zaken bij de laatste test ritten.  
     
  Kwalificatie  
  Na de vele uren van trainingen was het dan uiteindelijk zo ver, 24 mei de dag van de wedstrijd. Alvorens te kunnen beginnen met de feitelijke race werd er eerst nog een wedstrijdje gereden die 5 minuten duurde, om zodoende de start posities te bepalen. Deze taak werd voor rekening genomen van John, die deze klus ook naar behoren klaarde, een derde tijd was het resultaat. Zeker een mooi resultaat ondanks het los komen van de banden wat toch een handicap betekende.  
  Een ander min puntje was deze van de body, deze was maar net op tijd klaar geraakt, waardoor hiermee niet getest werd. We kozen voor een Suzuki Swift SX4, die duidelijk een stuk hoger was van deze van de concurrentie. Gevolg van deze hoge body was dat de steunpilaren eerder dansende palen bleken te zijn, in plaats van stevig pijlers.  
     
   
 

De MRCO Team Car net voor de start van de wedstrijd, nog netjes glanzend.

 
   
     
   
  Auto's staan klaar aan de start voor aanvang van de kwalificaties. MRCO's Team Car vertrekt als eerste tijdens de kwalificaties.  
     
  Na de kwalificaties die eerst zouden bestaan uit 10 minuten maar dan plots werden ingekort tot 5 minuten zonder enig woord daarover voor aanvang (= reacties op het forum of in het reglement) volgden de technische controles. Heel bizar hieraan was ondanks dat er een heel miniem reglement was opgemaakt, toch bepaalde zaken werden toegelaten voor bepaalde teams. Zaken of beter gezegd onderdelen die niet in het reglement voorkwamen mochten in feite niet gebruikt worden en niet op de wagen gemonteerd worden. Maar blijkbaar was het reglement niet voor iedereen van toepassing of hetzelfde. Nooit meegemaakt zo iets.  
       
   
 

Na de technische controle was er nog even tijd voor groeps- en team foto.

 
     
  Wedstrijd deel 1  
  De wedstrijd zelf dan. Met een derde start plaats, zaten we al meer dan op schema op de startgrid van de eerste shift. Nicky mocht starten, maar werd in de eerste twee bochten al drie maal onderuit gereden. Hopelijk was dit niet de maatstaf voor het verdere verloop. Naast de aanrijdingen waardoor meteen alle voordeel van de mooie start positie verloren was, bleek ook de motor op zondagsinstelling te staan. Of anders gezegd leek deze eerder op een vertraagde schildpad dan op een speed motor. Een ongeplande pitstop waarbij de motor gewisseld werd, resulteerde al meteen in een hele achterstand, achteraf gezien een onoverbrugbare achterstand. Maar ondanks de motor wissel bleken we nog steeds massa's snelheid te kort te komen, ten opzichte van de concurrentie. Oorzaak hiervan was vrij simpel, wij reden als enigen met NiMH cellen en wogen dus maar liefst 200gram of zo meer dan de tegenstrevers die met Lipo's reden en zo veel lichter waren. Per bocht verloren we hierdoor toch telkens een paar meter. Ondergaan en lijdzaam toezien was de boodschap. Als de overwinning zou gaan naar de meest gedubbelde wagens, dan hadden we met glans gewonnen, maar jammer moet deze competitie nog worden uitgevonden.  
       
   
  De auto word klaar gemaakt net voor de start door Kurt. Ook het winnende team MRCZ prepareert zijn wagen.  
     
   
  Nic bedenkt nog even een andere tactiek. Bjorn is gefocust op de wagens.  
     
  Het ging er dus om, om de meeste ronden te rijden. We moesten ons te vreden stellen met een laatste plaats. De eerste plaats ging naar het "Team MRCZ". MRCZ staat voor Model Racing Club Zwevegem, een club die sinds jaar en dag gekend is voor het onroad rijden. Knap werk dus voor de MRCZ boys.  
       
   
  De temperatuur (motor) een vijftal minuten na aankomst. Onze Suzuki Swift SX4 (MRCO Team Car) in actie.  
     
  Tussendoor  
  Ook van de partij was niemand minder dan de welgekende Mervielde Danny, die onlangs het racen voorlopig of definitief de rug toe keerde maar ondanks het niet actief zijn toch aanwezig was. Hier en daar deelde hij zijn jarenlange ervaring en kennis en gaf raad waar nodig. Maar ineens troffen we Danny niet aan in de pits, maar achter de telling. Een nieuwe klasse die hij bij mijn weten voor het eerst beoefende en het mag gezegd worden dat dit vele keren beter was dat een echte persoon commentaar gaf in plaats van de domme computer stem die in het telprogramma verwerkt zat. Je zou voor minder gek worden, er zitten er al genoeg in talloze GPS systemen, laat staan dat we daar nog eens onze zondag moeten mee vullen. Dus daarvoor dank aan Danny voor de commentaren.  
   
  Mervielde Danny in actie, niet met een wagen deze keer maar met de micro!  
     
  Wedstrijd deel 2  
  Na een uurtje pauze was het opnieuw tijd voor de tweede ronde, opnieuw drie uren wedstrijd dus. Aangezien we nog steeds met gewone cellen rond reden, was het resultaat hier net het zelfde, trager zijn dan de anderen en lijdzaam toe zien hoe iedereen ons voorbij knalde. Alle wagens werden sportief voorbij gelaten, al nam één team het voorbij knallen wel erg letterlijk. In plaats van een seconde af te wachten tot wij plaats ruimden om zo een propere dubbeling ervan te maken, knalden deze nog liever in het achterste van onze wagen. Of hoe je echte kampioenen kan onderscheiden van zogezegd kampioenen of beter gezegd hoe bepaalde mensen problemen hebben met de sportiviteit en het inhalen van tragere wagens. Maar los daarvan bracht de tweede drie uren race van de dag toch een betere uitslag teweeg, deze keer werden we voorlaatste. Er zit dus verbetering in.  
       
   
  Een snelle pitstop na een paar uur wedstrijd Ook de motoren werden afgekoeld tijdens de pistops.  
     
  De winst in deze tweede shift ging opnieuw naar Team MRCZ, waardoor zij zonder discussie de besten waren gedurende deze 6 uren. Nogmaals een grote proficiat. Toch enig lichtpuntje voor MRCO, was dat Stockman Thomas die tot het MRCZ team behoorde ook lid is van MRCO.  
   
  De winnaar van deze 6-uren wedstrijd, de witte Porsche van Team MRCZ.  
   
  Stockman Thomas, MRCZ&MRCO lid pronkt met zijn winnende bolide. Het complete MRCZ team met trofee, proficiat!  
     
  Conclusie  
  Na afloop van een lange en vooral vermoeiende dag, mochten we toch terug kijken op een geslaagd evenement. Iedereen van ons team zonder uitzondering reed een mooie wedstrijd, en niet te vergeten ook een dank woordje voor de niet-rijders van ons team. Eén heel belangrijk punt dat we hebben geleerd uit deze race is dat van de batterijen, Lipo's en gewone Cellen gaan niet samen. Toch zeker niet als je een eerlijke veldslag wil.  

-

 
 
 

Data: 27/03/2009

Onderwerp: Wedstrijd AFGELAST    
 

Door het aanhoudende slechte weer en overtollige regen van de voorbije week is het parcours momenteel omgevormd tot een modderpoel, waarbij grote delen zelfs blank staan. Onmogelijk dus om het parcours droog te krijg tegen zondag. Om deze reden is de wedstrijd van nu zondag AFGELAST. Deze zal verschoven worden naar de eerste reserve data (zie kalender). De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen vind daardoor plaats over drie weken, meer bepaald op 19 april. Hopelijk met beter weer. Tot dan.

 
     
  Foto's vrijdag 27/03/2009, 18h00  
   
     
  Foto's zaterdag 28/03/2009, 11h15  
   

-

 
 
 

-

 

Data: 26/03/2009

Onderwerp: Vernieuwde site    
 

De MRCO website zag in 1998 voor het eerst het levenslicht. Wat toen nog een probeersel was, want niemand wist nog wat een club mocht verwachten van een eigen website is nu uitgegroeid tot iets onmisbaar. Het is zowat de belangrijkste communicatie geworden naar leden toe, en zeker ook naar mensen met interesse in deze hobby.

 
 

Een website hebben is natuurlijk één zaak, een website up to date houden, of anders gezegd regelmatig voorzien van nieuws, uitslagen en weetjes is een andere zaak. Om die reden is de MRCO website niet voor niets, volgens mijn eigen ondervinding dan, toch een van de meest actieve sites in Belgische RC-gebeuren. En dat maakt de site nu net zo boeiend volgens mij.

 
  In de loop der tijd onderging de site hier en daar enkele veranderingen, doch is deze nieuwe look pas de derde grote wijziging. Dit onder het moto wat goed is moet je niet veranderen. Maar soms mag je hier eens van afwijken natuurlijk, wat nu het geval is.  
  Niet dat er spectaculaire veranderingen zijn, we zijn nu eenmaal gebonden aan enkele vaste principes zoals uitslagen, verslagen enz...  
  De veranderingen zitten dus meer in details, een nieuw kleurtje, een toevoeging zoals een weerpagina, een profielpagina, een you-tube gedeelte en voor de schrijvers onder ons een blog-gedeelte.  
  Bij deze alvast veel plezier met de vernieuwde website, en aarzel niet om opmerkingen per email kenbaar te maken.  

-

 
 
 

-

 

Data: 26/03/2009

Onderwerp: Vernieuwde site    
 

Kort maar bondig, de vernieuwde website is online!

 

-

 
000webhost logo